Hundens dag i Tivoli

  • Posted on: 8 September 2017
  • By: Line Hansen

 

Søndag 10. september bliver Tivoli fyldt med vandskåle, kødben og logrende haler, når menneskets bedste ven er æresgæst i Carstensens Have. Dansk Kennel Klub og Tivoli afholder Hundens Dag med masser af aktiviteter for både de firbenede og deres ejere. Årets tema er ”Top Dogs” – altså hunde, der har været ejet af regenter og præsidenter, så der bliver skruet ekstra op for glamouren, når hundredvis af hunderacer tager på et årligt besøg og spadserer i samlet parade gennem Haven. Der lægges ud med første bjæf fra kl. 11.00.

 

Én gang om året slår Tivoli portene op for menneskets bedste ven og inviterer velopdragne hunde i snor og deres ejere indenfor til en dag i de firbenedes tegn. Her kan alle hunde boltre sig på agilitybanen, og kommende eller nuværende hundeejere kan få gode råd til alt fra pelspleje til hunderacers kendetegn og brugsegenskaber. Mange gæster benytter sig af den årlige mulighed for at tage sin hund med i Tivoli, og eventet fungerer også som hundetræf, hvor forskellige raceklubber mødes til en hyggelig dag.

 

Fornemme hunde på Plænen

I år hviler der en særlig glamour over forlystelseshaven, for teamet for årets hundeshow på Plænen er ”Top Dogs”. Hunde har gennem tiden indtaget slotte og præsidentpalæer, hvor de har haft hjemme sammen med nogle af verdens største ledere og regenter. Tænk bare på dronning Elizabeths flere end 30 welsh corgier, der har trådt deres poter i de britiske tronsale. Eller Barack Obamas portugisiske vandhunde, Bo og Sunny, som er tidligere førstehunde i USA. Dansk Kennel Klubs Lise Lotte Christensen er konferencier på dagen.