DcH Nivås historie

Den spæde begyndelse

Foreningen opstod, da flere personer fra vores naboklub DcH Hørsholm/Karlebo fik lyst til at stå på egne ben et nyt sted. Efter lidt søgen og omtale blev der indkaldt til stiftende generalforsamling på Karlebo Kro den 12. april 1981. Den nye klub søgte om optagelse i DcH og den 27. juli 1981 blev den optaget med 57 medlemmer og DcH Nivå startede med at træne bl.a. på et areal ved Karlebo Kro.

Karlebo Kommune stillede senere velvilligt det areal (den gamle plads), som ligger bag ved Møllevejs-Anlægget, til den nye klubs rådighed, og snart begyndte klubben langsomt at vokse. De første 8 år havde klubben intet sted at gå indendørs, så den eneste varme der var i de kolde vintermåneder kom, når hundeførerne og trænerne holdt sig i bevægelse. Selvom den gamle plads ikke er så stor, så kunne der træne utrolig mange hunde på en gang og samtidig blev der afviklet mange spændende konkurrencer.

Møllevejsanlægget

I 1989 flyttede NG-fodboldklubben til de nye arealer på Karsemosegård, og klubben fik mulighed for at rykke ind på Møllevejsanlægget. Med stor hjælp fra alle medlemmer fik vi sat lokalerne i stand og snart fik klubbens medlemmer mulighed for at komme indendørs i pausene for at drikke varm kaffe eller en kold sodavand. Klubhuset og de nye arealer gav klubben mange nye muligheder, der blev plads til agility, mulighed for at holde møder, teoriaftener og meget andet i de nye lokaler.

Stævner

Blandt de større arrangementer som kommer frem i bakspejlet er det store agilitystævne Pedigree Pal CUP som klubben afholdte 4 år i træk. Her var der deltagelse af mange af landets bedste agilityudøvere og samtidig var der meget stor publikumsinteresse. Her igennem var der rigtig mange mennesker der blev opmærksomme på klubbens eksistens og som samtidig fik lyst til at være en del af klubbens liv. Det var et arrangement som krævede utrolig meget af alle medlemmer i klubben, og efter fire virkelige vellykkede stævner besluttede klubben at stoppe og istedet bruge de mange ressourcer på arrangementer og aktiviteter for klubbens medlemmer. Klubben har også gennem mange år afholdt kredskonkurrencer – konkurrencer hvor hele Sjælland er inviteret med – og det har både været lydigheds- og agilitykonkurrencer. Klubbens to kredskonkurrencer i lydighed har hver gang haft stor deltagelse fra hele Sjælland. Konkurrencerne har altid været kendt for at være vel tilrettelagt og for at ske i en hyggelig atmosfære og mange af deltagerne er vendt tilbage gang efter gang.

Vi håber at denne korte gennemgang har givet dig et indblik i DcH Nivås historie.

Kilden er DcH Nivå DÆK 2001 indlæg af Steen Larsen.

Nyheder

Sponsorer